Hőszigetelés

Hogyan épül fel a hőszigetelő rendszer?

Ismerje meg a hőszigetelő rendszer egyes elemeit, tulajdonságait. Az adott rétegeken pontos információkat talál a réteghez kapcsolódó termékekről, technikai tulajdonságaikról valamint felhasználási videók segítségével alaposabban megismerheti az adott termék jellemzőit.

Ragasztó

A ragasztó egyrészt a homlokzati és lábazati szigetelés falra történő felragasztására, másrészt a szigetelés dűbelezése és az élvédők felhelyezése után az üvegszövetháló felragasztására, beágyazására is alkalmazható.

EPS

Az otthonunkban elhasznált fűtési energia nagy része a falon, és nem megfelelően hőszigetelt nyílászárokon távozik. A falak hőszigetelő képességét legtöbbször EPS homlokzati hőszigetelő rendszer segítségével javítják. Az EPS alapú hőszigetelő rendszerek sima, és grafitos kivitelben készülnek. Az EPS hőszigetelés az egyik leggazdaságosabb homlokzati hőszigetelési megoldás.

DŰBEL

A dűbelezés célja a homlokzati hőszigetelés rögzítésének megerősítése. A szükséges dűbel hosszúságot a szigetelő anyag vastagsága, a rögzítési mélysége (a dűbelleírásban megtalálható), a ragasztó vastagsága (kb.: 1,5cm) és ha van, akkor a régi vakolat vastagságának az összege adja meg.

ÜVEGSZÖVET

Az üvegszövet hálót általában valamilyen cementes, bitumenes, latex vagy más bevonat erősítésére, mechanikai tulajdonságainak javítására használják. Az üvegszövet hálót leggyakoribban a homlokzati hőszigetelő rendszerek cementes glettelő és ágyazó rétegeinek erősítése használják.

RAGASZTÓ

A ragasztó egyrészt a homlokzati és lábazati szigetelés falra történő felragasztására, másrészt a szigetelés dűbelezése és az élvédők felhelyezése után az üvegszövetháló felragasztására, beágyazására is alkalmazható.

ALAPOZÓ

Thermomaster homlokzati vagy lábazati vakolatok átlátszó, vagy akár színezhető alapozója. Kitűnően alkalmazható az alapfelület előkészítésére, az egyenletes nedvszívás és megfelelő tapadó-képesség érdekében.

VAKOLAT

A homlokzat egyedi színezésére szolgáló vakolatok között megkülönböztetünk akrilgyanta vagy szilikonos bázisú vékonyvakolatokat, és száladalékot tartalmaz, szintén akrilgyanta bázisú homlokzat festéket. A vakolatokat továbbá kapart hatású vagy gördülőszemcsés kivitelben, valamint 1,5 vagy 2 mm szemcsenagysággal kérhetik.